درود فراوان بر شما دوست عزیزی که هم اکنون همراه ما شده اید تا یکی دیگر از افکت های بسیار جذاب در برنامه فتوشاپ ، با نام آموزش ایجاد افکت تخریب بلوکی صورت در فتوشاپ را از این وب سایت آموزشی دیدن نمایید.
با ما همراه باشید با :
آموزش ایجاد افکت تخریب بلوکی صورت در فتوشاپ
مرحله اول : در ابتدا تصویر مورد نظر خود را توسط برنامه فتوشاپ باز کنید و اگر نیاز به تغییر سایز، نوع رنگ و… احساس میکنید، قبل از پیگیری مراحل بعد این تغییرات را بر روی تصویر اعمال کنید.
من برای این آموزش از تصویر زیر با سایز 550×423 پیکسل استفاده خواهم کرد که نمونه کوچک شده آن را مشاهده میکنید و از این پس نام این لایه Background خواهد بود.
نکته 1 : توجه داشته باشید که اندازه های ذکر شده مربوط به تصویر انتخابی برای این آموزش میباشند و در صورت استفاده تصاویر دیگر با ابعاد متفاوت ، این اندازه ها نیز میتوانند به نسبت عکس تغییر پیدا کنند.
نکته2 : نام های ارائه شده در این آموزش برای لایه ها و… مختص به این آموزش بوده و جنبه آموزشی و درک بهتر کار با لایه ها را دارد.
نکته 3 : بهترین تصویر انتخابی برای انجام این آموزش و ایجاد این افکت بر روی آن، با زمینه کاملا سیاه میباشد.
مرحله دوم :
در مرحله دوم قصد داریم بر روی صورت حالت شبکه ای ایجاد کنیم. برای این کار به یک پترن مربع شکل با ابعاد 20×20 و رنگ سفید با کد ffffff# نیاز خواهیم داشت. به این نکته توجه داشته باشید که اندازه پترن بنا به سایز تصویر شما متغیر میباشد ولی برای تصویری همانند تصویر انتخابی این آموزش سایز متناسب برای پترن 20×20 است و البته شما میتوانید برای ساخت پترن هایی متناسب با نیاز خود از لینک موجود بر روی متن شماره دو استفاده نمایید.
نکته : برای دریافت این پترن از لینک شماره یک زیر و برای آموزش ساخت پترن از لینک موجود بر روی متن شماره دو استفاده نمایید
1. برای دریافت پترن مربع اینجا کلیک کنید
2. برای خواندن آموزش ساخت و استفاده از پترن ها اینجا کلیک کنید.
حالا به سراغ تصویر انتخاب شده با نام Background بروید و لایه ای جدید بر روی آن ایجاد نمایید. برای ایجاد لایه جدید میتوانید از کلید ترکیبی Ctrl+Shift+N استفاده کرده و در پنجره باز شده لایه جدید را بدون هیچ تغییری تایید نمایید و یا بر روی شکل لایه جدید (New Layer) که در زیر کادر لایه ها تعبیه شده است کلیک کنید تا این لایه جدید بر روی تصویر زمینه ایجاد گردد. نام این لایه از این پس pattern خواهد بود.
حالا ابزار Paint bucket Toll را انوار ابزار سمت چپ برنامه انتخاب نمایید و از نوار تنظیمات باز شده در پنل بالای برنامه نوع ابزار سطل رنگ را بر روی پترن (Pattern) و از پنجره کوچک کناری این گزینه اقدام به انتخاب پترن مربع با ابعاد 20×20 نمایید.
حال به روی لایه جدید با نام Pattern بروید و بر روی تصویر کلیک کنید تا پترن انتخاب شده بر روی این لایه اعمال گردد.
اگر تصویری که پترن را روی آن اعمال کرده اید همانند تصویر زیر دارای زمینه زیادی است (فقط تصویری بسته از صورت نیست) اقدام به حذف شبکه های اضافه از روی تصویر کنید، به صورتی که این حالت شبکه ای تنها بر روی صورت قرار گیرد. برای این کار ابتدا ابزار Rectangular Marquee Tool را از نوار ابزار سمت چپ برنامه انتخاب کنید و پس از اطمینان از اینکه لایه پترن در حالت انتخاب شده قرار دارد، با کشیدن مربع و یا مستطیلی (مانند تصویر زیر) دور صورت شخص را به حالت انتخابی در آورید (پترن این منطقه باید روی تصویر قرار گرفته و باقی شبکه ایجاد شده حذف گردد.
حالا به مسیر Select->Inverse بروید. با انتخاب این گزینه قسمت های انتخاب شده از حالت انتخابی خارج شده و قسمت هایی که قبلا در حالت انتخاب شده قرار نداشتند بصورت انتخابی در آمده اند. حال با فشردن کلید Delete از روی کیبورد اقدام به حذف شبکه های اضافی که در اثر پترن بوجود آمده اند نمایید.
حال باید شیکه ایجاد شده بر روی تصویر را به روی صورت انتقال دهیم تا صورت به حالت مشبک شود.
برای این کار به مسیر Edit->Transform->Warp بروید و با انجام تنظیماتی مانند شکل زیر، این شبکه را به روی صورت تصویر انتقال دهید.
پس از انتقال کامل با فشردن کلید Enter تغییرات ایجاد کرده بر روی شبکه ها (لایه پترن) تغییرات ثبت خواهد شد.
نکته : در صورتی که از زمینه های روشن تر استفاده میکنید، در انجام این مرحله و ایجاد شبکه بر روی صورت دقت بیشتری به عمل آورید و پس از ایجاد شبکه پترن بر روی صورت، میتوانید قسمت های اضافه را حذف نمایید.
مرحله سوم :
در این مرحله قصد داریم مقدار شفافیت لایه با نام Pattern را کاهش دهیم. برای این کار به کادر لایه ها رفته و مقدار Opacity را به 20% کاهش و Blending Mode لایه را نیز روی Multiply قرار دهید.
سپس بر روی لایه پترن در کادر لایه ها کلیک راست کنید و از کادر باز شده گزینه Blending Option را انتخاب نمایید و تنظیمات زیر را اعمال نمایید:
Inner Glow
Blend Mode : Color Dodge
Color Dodge Opacity : 100%
Color : #ffffff
Chock : 0
Size : 5px
Range : 100
مرحله چهارم :
در این مرحله قصد دارم تا تعدادی از بلوکه های تشکیل دهنده شبکه را از صورت خارج نمایم.
برای این کار ابتدا یک لایه جدید ایجاد نمایید. از این پس نام این لایه chalehha (چاله ها) خواهد بود.
حال ابزار Polygonal lasso Tool را از نوار ابزار سمت چپ برنامه انتخاب نمایید و اقدام به خط کشی به دور بلوک های مورد نظر خود کنید. پس از انتخاب این ابزار، کار را با کلیک بر روی چهارگوشه یک بلوک آغاز میگردد تا اولین بلوک انتخاب شود. اما برای انتخاب بلوک دوم و… ابتدا قبل از شروع به کلیک به روی اولین گوشه بلوک دوم کلید Shift را فشرده و همزمان اقدام به کلیک بر روی اولین گوشه بلوک بعدی نمایید. درغیر این صورت بلوکی را که قبلا انتخاب کرده بودید از حالت انتخاب شده خارج میگردد.
من برای این آموزش در ابتدا اقدام به انتخاب 12 بلوک مینمایم که البته شما برای جذابیت بیشتر تصویری که خواهید ساخت میتوانید این کار را در چند مرحله انجام داده و فواصل بین بلوک ها را کم و یا زیاد نمایید.
مرحله پنجم :
در مرحله پنجم در حالی که روی لایه با نام Background کار میکنید، در کادر لایه ها رنگ پس زمینه را سیاه با کد رنگ 000000# انتخاب کنید. در حالی که بلوکها هنوز به حالت انتخاب شده میباشند، از کادر لایه ها به لایه با نام Background بروید (1) و با فشردن کلید ترکیبی Ctrl+X اقدام به برش بلوک های انتخاب شده کنید سپس از کادر لایه ها، لایه با نام chalehha را انتخاب کنید (2) و سپس کلید ترکیبی Ctrl+V را بفشارید تا بلوک های بریده شد در این لایه قرار گیرند قرار گیرند.
در این حالت شما بلوک های انتخاب شده را بریده، در لایه ای جدید قرار داده اید و قسمت های بریده شده بصورت خودکار با رنگ سیاه پر شده است. حال ابزار Move را از نوار ابزار سمت چپ برنامه انتخاب کرده و بلوک های موجود در لایه جدید را به سمت راست تصویر منتقل کنید. مانند تصویر بالا.
سپس به مسیر Edit->Transform->Free Transform بروید (و یا از کلید ترکیبی Ctrl+T استفاده نمایید) و کمی بلوک های ایجاد شده را کوچک کنید.
مرحله ششم :
در این مرحله باید بلوک های جدا شده را سه بعدی سازی کنیم. برای این کار لایه با نام Chalehha را از کادر لایه ها انتخاب کرده و روی آن کلیک راست میکنیم. حالا از کادر باز شده گزینه Duplicate layer را انتخاب میکنیم. با انتخاب این گزینه لایه کپی شده جدیدی از لایه Chalehha ایجاد میشود. لایه کپی شده را به مقدار 1 پیکسل به سمت چپ حرکت دهید. سپس بر روی این لایه کلیک راست کرده و باز هم یک کپی از آن بگیرید و به مقدار 1 پیکسل دیگر به سمت چپ حرکت دهید و این کار را برای 10 لایه کپی و تکرار نمایید.
حالا به کادر لایه ها بروید و لایه های کپی شده را انتخاب کنید این کار با فشردن کلید Ctrl و کلیک چپ بر روی هر لایه انجام میگیرد. سپس با کلیک راست بر روی یکی از این لایه ها (انتخاب شده) از کادر باز شده گزینه Merge Down را انتخاب نمایید. با این کار تمام لایه های کپی شده را به یک لایه تبدیل میکنیم.
نکته : توجه کنید که لایه اصلی با نام Chalehha انتخاب شده نباشد، مانند تصویر زیر.
سپس به روی لایه با نام Calehha Copy2 (در کادر لایه ها) کلیک راست کنید و گزینه Blending Option را انتخاب کنید و مقادیر زیر را تغییر دهید:
Gradient Overlay
Blending Mode : Normal
Opacity : 80
Gradient : #000000 to #D58761
Angle : 180
Scale : 150
: Bevel & Emboss
Style : Inner Bevel
Dept : 72
Size : 5
Soften : 0
Angel : 0
Altitude : 50
Highlight Mode : Screen
Highlight Color : #DCA57E
Opacity : 100%
Shadow Mode : Multiply
Shadow Color :#000000
Shadow Opacity : 75%
نکته بسیار مهم : برای زیباتر شدن و پرتر بودن کار خود میتوانید مراحل تا اینجای آموزش را دوباره انجام داده و تعداد بلوک های بیشتری را از صورت خارج کنید. من برای این آموزش این کار را برای 7 بلوک دیگر انجام داده ام و با Free Transform کردن این بلوک ها، آنها را دورتر از تصویر صورت نشان داده ام.
مرحله هفتم :
در این مرحله قصد دارم برخی از بلوک های موجود در صورت را روشن تر و بعضی از آنها را تیره تر کنم تا جلوه ای دوچندان به تصویر بدهد. برای این کار مانند مرحله چهارم ابزار Polygonal lasso Tool را از نوار ابزار سمت چپ برنامه انتخاب نمایید و اقدام به خط کشی به دور بلوک های مورد نظر خود کنید.
سپس کلید ترکیبی Ctrl+J را بفشارید. با این کار بلوک های انتخاب شده بصورت خودکار در لایه ای جدید کپی خواهند شد. سپس Blending Mode لایه جدید را برای بلوک های روشن بر روی Screen قرار دهید.
حال دوباره به لایه با نام Background برگردید و تعدادی بلوک دیگر را انتخاب کنید. این کار برای ساخت بلوک های تیره تر انجام خواهد شد. پس از انتخاب بلوک ها و فشردن کلید ترکیبی Ctrl+J نوع Blending Mode لایه را بر روی Multiply قرار دهید.
با انجام این مرحله تصویر کار تا این لحظه بصورت زیر خواهد بود :
مرحله هشتم :
لایه ای جدید بر روی تمامی لایه ها بوجود آورید. به نوار ابزار سمت چپ برنامه رفته و ابزار Brush را انتخاب کنید سپس با باز شدن نوار تنظیمات این ابزار در پنل بالای برنامه، نوع براش نرم را انتخاب کنید و سایز آن را بزرگ (در این آموزش 170 پیکسل) انتخاب کرده و مقدار Opacity و Follow را بر روی 50% تنظیم کنید. حال برطبق تصویر زیر و مسیر نشان داده شده در آن اقدام به رنگ کردن روی لایه جدید نمایید. با این کار میتوانید بلوک های جدا شده از صورت را بسوی محوی ببرید که جلوه ای خاص ایجاد خواهد کرد.
در نهایت تصویر ساخته شده بصورت زیر خواهد بود :
امیدوارم از این آموزش نهایت بهره را برده باشید. تا آموزشی دیگر که باز هم در خدمت شما عزیزان خواهم بود، بدرود و موفق باشید.
kheili jame va amoozande bood…
ghabele setayesh 🙂
تشکر این آموزش شما. لطفا باز هم از این کارهای انجام بدهید. موفق باشید.
سایتتون عالیه لطفا مطالب این بخش رو بیشتر کنید
سلام فایل پترن برای دانلود نمایش داده نمی شود لطفا اصلاح کتید ممنون.