درود بر شما همراهان گرامی. در این آموزش که گام دوم از آموزش تایپ سریع و ده انگشتی به زبان فارسی و انگلیسی میباشد در خدمت شما عزیزان هستیم.
آنچه در این گام خواهید آموخت:
آشنایی با سطر بالای پایگاه
آشنایی با سطر زیر پایگاه
آشنایی با نحوه کار با کلید اعداد
کلید Shift،سایر کلیدها و…
نحوه تایپ ده انگشتی متن های انگلیسی
سطر بالای پایگاه
همانطور که از نام این سطر پیداست، این سطر بالای سطر پایگاه قرار گرفته است.
توجه داشته باشید که انگشتان دو دست شما همانطور که در قسمت اول این آموزش گفته شد بر روی کلید های سطر پایگاه قرار خواهند گرفت و برای فشردن کلید های دیگر بصورت موقت کلید اصلی خود در سطر پایگاه را ترک کرده و پس از فشردن کلید مورد نیاز به جایگاه اولیه خود باز خواهد گشت. بدین منظور برای فشردن کلیدهای بالای سطر پایگاه نیز هرکدام از انگشتان وظیفه فشردن کلیدهای خاصی را دارند.
کلیدهای اختصاص داده شده به هر انگشت عبارتند از:
در دست راست، انگشت کوچک وظیفه فشردن کلیدهای (چ ، ج ، ح)، انگشت انگشتر وظیفه فشردن کلید (خ)، انگشت وسط وظیفه فشردن کلید (ه) و انگشت اشاره و طیفه فشردن کلیدهای (ع ، غ) را دارند.
انگشتان دست چپ به ترتیب، انگشت اشاره وظیفه فشردن کلیدهای (ف ، ق)، انگشت وسط کلید (ث)، انگشت انگشتر کلید (ص) و انگشت کوچک وظیفه فشردن دکمه (ض) را دارند.
سطر زیر پایگاه
همانطور که از نام این سطر پیداست در زیر سطر پایگاه قرار گرفته است. هرکدام از کلیدهای این سطر نیز با انگشتانی از دست راست و چپ فشرده خواهند شد.
هرکدام از کلیدهای اختصاص داده شده به انگشتان دو دست عبارتند از:
انگشتان دست راست به ترتیب وظیفه فشردن، انگشت کوچک کلید (/)، انگشت انگشتر کلید (.)، انگشت وسط کلید (و) و انگشت اشاره وظیفه فشردن کلیدهای (ئ ، د) را دارند.
انگشتان دست چپ به ترتیب وظیفه فشردن، انگشت اشاره کلیدهای (ذ ، ر)، انگشت وسط کلید (ز)، انگشت انگشتر کلید (ط) و انگشت کوچک کلید (ظ) را دارند.
سطر اعداد
در قسمت اول آموزش در مورد محل قرارگیری سطر اعداد در صفحه کلید توضیحاتی داده شد. برای یادآوری محل قرار گیری سطر اعداد که شامل اعداد 0 تا 9 میشود در تصویر زیر یکبار دیگر محل قرارگیری آن را مشاهده کنید.
هرکدام از انگشتان دو دست همانند سطرهای حروف، در این سطر نیز وظیفه فشردن کلید مربوط به اعداد خاصی را دارند. این کلیدها و انگشت مربوط به آنها عبارتند از:
انگشتان دست راست به ترتیب وظیفه فشردن، انگشت کوچک عدد (0)، انگشت انگشتر عدد (9)، انگشت وسط عدد (8) و انگشت اشاره وظیفه فشردن اعداد (7 ، 6) را بر عهده دارند.
انگشتان دست چپ به ترتیب وظیفه فشردن، انگشت اشاره اعداد (5 ، 4)، انگشت وسط عدد (3)، انگشت انگشتر عدد (2) و انگشت کوچک وظیفه فشردن عدد (1) را برعهده خواهند داشت.
کلید Shift،سایر کلیدها و…
با تمرین و تکرار سه سطر حروف حتما متوجه شده اید که از بین حروف فارسی حرف “پ” را نتوانسته اید تایپ کنید. این حرف که روی کلید (\) قرار داده شده است توسط انگشت کوچک دست راست تایپ خواهد شد.
برای تایپ حرف “ژ” که با کلید حرف (ز) یکی میباشد، ابتدا توسط انگشت کوچک دست راست کلید Shift را بفشارید سپس با فشردن کلید (ز ، C) اقدام به تایپ حرف “ژ” نمایید.
برای فشردن کلید های Backspace و Enter (که قبلا با عملکرد هرکدام آشنا شده اید) نیز از انگشت کوچک دست راست خود استفاده کنید.
کلید Shift یکی از پرکاربردترین کلیدها میباشد که در قسمت اول آموزش با کاربردهای آن آشنا شده اید. یکی از مهمترین کاربردهای آن برای تایپ علائم روی کلیدها که در بالای هر کلید درج شده اند میباشد. برای استفاده از کلیدها و حروفی که از کلید Shift استفاده میکنند این نکته را در نظر داشته باشید در صورتی که قصد دارید کلیدی را که همزمان با Shift به کار میرود مختص به انگشتادن دست راست باشد، با انگشت کوچک دست چپ کلید Shift سمت چپ کیبورد را بفشارید و اگر قصد دارید یکی از کلیدهایی که توسط دست چپ فشرده میشوند را بطور همزمان با کلید Shift بفشارید، کلید Shift سمت راست را با انگشت کوچک این دست بفشارید.
نحوه تایپ ده انگشتی متن های انگلیسی
تایپ انگلیسی نیز همانند تایپ فارسی میباشد و نحوه قرارگیری انگشتان دو دست بر روی سطر پایگاه و چگونگی حرکت انگشتان به سوی کلیدهای دیگر و فشردن آنها همانند حرکت انگشتان برای تایپ زبان فارسی میباشد. تنها نکته ای که برای تایپ انگلیسی کلمات حائز اهمیت میباشد تمرین و تکرار تایپ آنها میباشد. به این ترتیب براحتی قادر خواهید بود تا کلمات خود را به دو زبان انگلیسی و فارسی تایپ نمایید. برای راحتی و آشنایی بهتر شما این کلیدها و انگشتان مربوط به هرکدام در تصویر زیر نشان داده شده اند.
نکته: انگشتان نشان داده شده و کلیدهای مربوط به هرکدام برای تایپ فارسی کلمات نیز کاربرد دارند. پس به تصویر بالا به دقت توجه نمایید.
همانطور که قبلا گفته شد یکی از اصول اولیه برای تایپ سریع و ده انگشتی تمرین و تکرار بسیار زیاد میباشد تا انگشتان دستان شما با کلید های کیبورد هماهنگی لازم را ایجاد نمایند و بتوانید به آسانی و بدون نگاه کردن به صفحه کلید متن خود را بدون کوچکترین اشکالی تایپ نمایید.
در قسمت سوم این آموزش به بررسی نشستن، نحوه قرار گیری دست و مچ دستان برای انجام تایپ سریع خواهیم پرداخت. تا آموزشی دیگر که باز هم از وب سایت آموزشی دیجیتال آرت در خدمت شما عزیزان خواهیم بود، بدرود و موفق باشید.
مرسی خیلی عالی بود
سلام مرسی خیلی عالی بود ..
سلام خیلی خوب بود ممنون
تشکرعزیزدل .زکات علمت رو دادی.موفق باشی
با سلام ، گام سوم تایپ ۱۰ انگشتی چرا اموزش داده نشده؟؟؟؟
سلام
گام های بعدی رو کی قرار می دید.
تشکر
درمورد این آموزش یک گام دیگر ممونده که اون هم طریقه نشستن صحیح هستش و بزودی منتشر خواهد شد.
مرسی علیرضا جان
عالی خلاصه شده و آسان
سلام اندکی شوخی
بالاخره این انگشت کوچیکه به یه دردی خورد.
بیچاره از همه بیشتر باید زحمت بکشه تو تایپ:))))
متشکرم
خیلی استفاده کردم. عالی بود:)
سلام
ببخشید چون همه انگشتا هم قد نیستن چکار کنیم؟و اینکه برا تایپ خط زیر یا بالا باید کل دست بلند شه یا همون ی انگشت؟ممنونم
سلام
خداقوت
ممنون از مطالب
ببخشید قسمت سوم را کی لطف میکنید؟