درود بر دوستان گرامی که هم اکنون همراه من شدید تا یکی دیگر از آموزش های نرم افزار ورد را از طریق سایت هنر دیجیتال پیگیری کنید. امروز در خدمت شما هستم با آموزش ساخت کاور برای اسناد ورد. تا پایان همراه من باشید.
مقدمه :
در بسیاری از موارد کاربران نیاز خواهند داشت تا برای اسناد ورد نوشته شده کاور (جلد) بسازند. این نیاز برای مقاله ها، پایان نامه ها، رزومه ها و… که کاربران قصد پرینت گرفتن از این اسناد و یا تبدیل آنها به فایل های PDF را دارند بطور محسوس،احساس میشود. یکی از قابلیت های بسیار جالبی که نرم افزار ورد در اختیار شما قرار میدهد امکان ساخت کاور برای اسناد میباشد. این کار بسیار آسان بوده و کاربر بنا به سلیقه سخصی خود میتواند کاوری برای سند ورد خود بسازد. در ادامه من به همراه شما به چگونگی ساخت کاور در ورد 2007 و اصول کلی آن خواهیم پرداخت.
آموزش ساخت کاور برای اسناد ورد
نکته بسیار مهم : در این آموزش به دلیل سربرگ های مختلف برای بخش های متفاوت کاور و تعدد زیاد گزینه ها، در برخی از بخش ها به معرفی اجمالی گزینه ها و کادر گروه ها خواهیم پرداخت، اما سعی خواهیم کرد تا گزینه های پرکاربرد را بیشتر توضیح داده و معرفی نمایم.
نکته : در ادامه با گزینه ها و کادر گروههای بسیار زیادی برخورد خواهیم کرد. توجه داشته باشید که در صورت وجود، با کلیک بر روی فلش کوچک کنار هر گزینه و یا کادر گروه، به گزینه های بیشتری از آن دسترسی خواهید داشت.
چگونه برای سند ورد کاور بسازیم؟
در ابتدا برای شروع به ساخت کاور در نرم افزار ورد شما باید از سربرگ Insert به کادر گروه Pages مراجعه کنید و از این کادر بر روی گروه گزینه Cover Page کلیک کنید
با کلیک بر روی این گزینه کادر زیر مجموعه های آن که شامل انواع مختلفی از ساختارهای پیشنهاد شده توسط نرم افزار برای ساخت کاور میباشد، باز خواهد شد. کاربر قادر خواهد بود تا از این کادر، ساختار کاور مورد نظر خود را یافته و با تایید نهایی آن را به ابتدای سند ورد اضافه نماید.
نکته : من برای این آموزش از کاور Motion استفاده کرده ام زیرا بیشترین گزینه های مربوط به کاور سازی را در خود جای داده است.
شخصی سازی کاور وارد شده به سند
خوب، فرض میکنیم که یکی از ساختار کاورها را انتخاب کرده و وارد سند ورد خود کرده ایم. حال باید به شخصی سازی آن بپردازیم. بطور کلی کاورها از قسمت های مختلف اطلاعاتی و گرافیکی تشکیل شده اند:
1. یک قالب کلی که زمینه کاور را شامل خواهد شد و در بیشتر کاور ها شامل یک تصویر گرافیکی برای رنگ و طرح دادن به زمینه کاور میباشد.
2.جعبه متن برای درج اطلاعاتی مانند عنوان سند، سال جمع آوری و یا مکتوب نمودن سند، نام نویسنده، نام کمپانی، تاریخ و…
3. تصاویر گرافیکی برای زیبایی بیشتر کاور و یا معرفی سند حاضر کاربرد دارند
1- قالب کلی زمینه کاور :
این بخش در کاور مثال زده شده در این آموزش با رنگ سبز مشخص تر از سایر قسمت های دیگر کاور میباشد. نرم افزار ورد این امکان را در اختیار شما میگذارد تا به تغییر سایز و یا رنگ این قسمت از متن بپردازید.
برای اینکار ابتدا بر روی قسمت گفته شده کلیک کنید تا به حالت انتخاب شده تغییر شکل دهد. با انتخاب کردن این قسمت سربرگی جدید در نوار ابزار اصلی برنامه (ریبون) با نام Format باز خواهد شد.
کادر گروه ها وگزینه های موجود در این سربرگ بصورت زیر میباشد :
کادر گروه Insert Shape : از این کادر گروه برای وارد کردن اشکال (شیپ ها) بر روی متن کاور استفاده میشود.
کادر گروه Shape Style : گزینه های موجود در این کادر گروه اجازه تغییر سبک این قسمت از کاور (1)، تغییر رنگ آن (2)، تغییر رنگ خطوط دور آن (3) و نوع شیپ (4) را خواهند داد.
کادر گروه Shadow Effects : با استفاده از گزینه های موجود در این کادر گروه میتوانید اقدام به سایه دار نمودن قسمت انتخابی و یا حتی تعیین زاویه سایه ایجاد شده نمایید.
کادر گروه 3D-Effects : با استفاده از گزینه های موجود در این کادر گروه میتوانید به سه بعدی سازی قسمت انتخاب شده بپردازید.
کادر گروه Arrange : با استفاده از گزینه های موجود در این کادر گروه میتوانید به تغییرات مکان قسمت انتخاب شده (Position)، تراز بندی آن در کاور (َAlign) و چرخاندن قسمت انتخاب شده (Rotate) و… بپردازید.
کادر گروه Size : گزینه های موجود در این کادر گروه که یکی در جهت ارتفاع و دیگری در جهت عرض میباشد، امکان تغییر سایز قسمت انتخاب شده را به شما خواهد داد.
2- جعبه متن های موجود در کاور
این جعبه ها در کاور مثال زده شده بوسیله درج متن های مربوطه در آن مشخص شده است :
Year : درج سال تدوین سند از این جعبه متن امکان پذیر میباشد. با کلیک داخل جعبه امکان تایپ سال مورد نظر در اختیار شما قرار خواهد گرفت.
Type The Document Title : در این جعبه متن شما باید اقدام به درج عنوان مطالب سند ورد خود نمایید. با کلیک درون این جعبه متن میتوانید عنوان سند خود را تایپ و درج نمایید.
Author : در این جعبه نام نویسنده (مولف) را وارد نمایید.
Type the company name : نام کمپانی (شرکت و یا موسسه مورد نظر) در این کادر وارد میشود.
Pick the date : تاریخ کامل تدوین سند ورد را در این جعبه متن وارد نمایید.
نکته : در برخی از کاور ها جعبه متنی تعبیه شده است که در آن میتوانید به درج مختصری از مطالب موجود در سند بپردازید. اما در صورت نیاز مبرم به این امر در کاورهایی که این نوع جعبه متن در آنها قرار داده نشده است، میتوانید با ایجاد جعبه متن جدیدی اقدام به این کار نمایید.
3- درج تصویر گرافیکی در کاور
در کاور مثال زده شده در این آموزش، تصویر (قطار مترو بصورت پیش فرض) قرار داده شده است. برای تغییر این تصویر پیش فرض، با کلیک بر روی این تصویر سربرگی جدید با نام Format باز خواهد شد. از این سربرگ به کادر گروه Adjust مراجعه کرده و گزینه Change Picture را انتخاب نمایید.
با انتخاب این گزینه پنجره جستجو در فایل های ذخیره شده در کامپیوتر شما باز خواهد شد که با جستجو در فایل ها میتوانید اقدام به انتخاب تصویر مورد نظر و پس از کلیک بر روی دکمه Insert در پایین این پنجره (و یا دبل کلیک بر روی تصویر) میتوانید آن را در کاور خود جایگزین تصویر پیش فرض نمایید.
با وارد کردن تصویر بر روی کاور و یا انتخاب تصویر موجود در کاور سربرگی جدید با نام Format باز خواهد شد که گزینه هایی را برای انجام تغییرات مورد نیاز شما بر روی تصویر در اختیارتان قرار خواهد داد. کادر گروه ها و برخی از گزینه های پرکاربرد موجود در این سربرگ عبارتند از :
کادر گروه Adjust : با استفاده از گزینه های موجودر این کادر گروه میتوانید به تغییرات در میزان نور تصویر وارد شده (Brightness)، کنتراست تصویر (Contrast)، فیلترهای تغییر رنگ تصویر (Recolor)، فشرده سازی تصوی وارد شده (Compress Picture)، تغییر تصویر و جایگزینی تصویری جدید (Change Picture)، بازگشت به حالت اولیه تصویر وارد شده (Reset Picture) را در اختیار داشته باشید.
کادر گروه Picture Style : با استفاده از گزینه های موجود در این کادر گروه میتوانید به تغییر سبک دیداری و قرار گیری تصویر (نمونه تصاویر موجود در کادر استایل)، تغییر حالت نمایش تصویر به حالت اشکال مختلف (Picture Shape)، تغییر رنگ خطوط اطراف تصویر (Picture Border) و وارد کردن افکت های دیداری مانند سایه دادن و محو شدگی تصویر و.. (Picture Effects) بپردازید.
کادر گروه Arrange : با استفاده از گزینه های این کادر گروه میتوانید به تغییر مکان قرار گیری تصویر در صفحه کاور (Position)، تراز بندی تصویر نسبت به زمینه کاور (Align)، چرخاندن تصویر وارد شده به کاور (Rotate) اشاره نمود. البته گزینه های دیگری در این کادر گروه قرار دارن که محل قرار گیری تصویر نسبت به اشکال گرافیکی، متن ها و… (1) را مشخص میکنند.
کادر گروه Size : با اصتفاده از گزینه های وجود در این کادر گروه میتوانید به برش و استفاده از قسمتی از تصویر وارد شده (Corp) بپردازید و یا سایز تصاویر وارد شده (-) را تغییر دهید.
تغییر مکان جهبه متن عنوان، تصاویر وارد شده و گرافیک متن کاور
برای این کار دو روش وجود دارد:
روش اول : ابتدا بر روی قسمت مورد نظر کلیک کنید. با انتخاب شدن آن نشانگر ماوس را بر روی آن حرکت دهید تا به فلشی چهار طرفه تبدیل گردد. پس از ظاهر شدن فلش چهار طرفه اقدام به کلیک و دراگ کردن قسمت انتخابی به مکان جدید در محیط کاور نمایید.
مثال زیر تغییر مکان قرار گیری تصویر در کاور را نشان میدهد.
روش دوم : با کلیک بر روی قسمت مورد نظر و انتخاب کردن آن، از سربرگ باز شده Format به کادر گروه Arrange مراجعه نمایید و با استفاده از گزینه های Position و Align (که قبلا از آنها صحبت کرده ایم) اقدام به جابجایی قسمت مورد نظر به مکان جدید در کاور نمایید.
تغییر سایز جعبه های متن و تصویر وارد شده و گرافیک متن کاور
برای این کار دو روش وجود دارد:
روش اول : ابتدا بر روی قسمت مورد نظر کلیک کنید. پس از ظاهر شدن کادر انتخاب به دور جعبه متن و یا تصویر و یا گرافیک مورد نظر شاهد بوجود آمودن دایره های کوچکی در چهار گوشه قسمت انتخابی خواهید بود. فلش ماوس را به روی یکی از این دایره ها انتقال دهید و پس از تبدیل شدن نشانگر ماوس به فلشی دو طرفه اقدام به کلیک و دراگ نمودن آن نمایید. با دراگ کردن به سمت داخل قسمت انتخاب شده کوچکتر و با دراگ کردن به سمت بیرون قسمت انتخاب شده بزرگتر خواهد شد.
روش دوم : با کلیک بر روی قسمت مورد نظر و انتخاب کردن آن، از سربرگ باز شده Format به کادر گروه Size مراجعه نمایید و با وارد کردن مقادیر طول و عرض اقدام به کوچک و بزرگ کردن قسمت انتخابی نمایید.
تصویر زیر کادرگروه Size پس از انتخاب تصویر موجود در کاور را نشان میدهد.
وارد کردن جعبه متن جدید به کاور
ابتدا بر روی سربرگ Insert کلیک کنید و از کادر گروه Text گزینه Text Box را انتخاب نمایید.
با کلیک بر روی این گزینه کادر زیر مجموعه های آن باز خواهد شد که در این کادر برنامه چند نمونه از جعبه های متن را که بصورت پیش فرض در آن گنجانده شده است پیشنهاد خواهد کرد. اگر یکی از این جهبه های متن نیاز شما را برطرف میکند، آن را انتخاب کرده و وارد کاور نمایید. ولی اگر میخواهید جعبه متنی دلخواه با ابعاد مورد نیاز خود و در جایگاهی مشخص ایجاد کنید از کادر زیر مجموعه های باز شده گزینه Draw Tex Box را انتخاب نمایید.
حال میتوانید با کلیک داخل جعبه متن جدیدی که ایجاد نموده اید، اقدام به درج داده ها و اطلاعات و متون جدید نمایید.
حذف کاور ساخته شده برای سند ورد
برای حذف کاور ایجاد شده برای سند ورد کافیست از کادر گروه Pages روی گزینه Cover Page کلیک کنید و از کادر باز شده آن گزینه Remove Current Cover Page را انتخاب کنید.
امیدوارم از این آموزش نهایت بهره را برده باشید. تا آموزشی دیگر که باز هم در خدمت شما عزیزان خواهم بود، بدرود و موفق باشید.
slm,pdf ro chetor mishod b word tabdil kard?
سلام، آموزش اون بزودی از همین وب سایت برای شما و تمام دوستان عزیز ارایه خواهد شد.
ممنون خوب بود
سلام. شما نوشتین فینگلیش بنوسیم به ان ها رسیدگی نمیشه… اما توی همین پست، ی فینگلیش نوشه و شما جوابش را دادید.. پس حداقل و لطفا جواب مرا هم بدهید… چجوری کاور های دانلودی را ب ورد اضافه کنیم؟
لطفا جواب را ب ایمیلم ارسال کنید
بسیار عالی. ممنونم