اخبار سایت
تمام محبت خود را به یكباره برای دوستت ظاهر مكن؛ زیرا هر وقت اندك تغییری مشاهده كرد تو را دشمن می پندارد - سقراط
خانه / گرافيك / فتوشاپ / آموزش ویژه فتوشاپ » جلسه (۲) : آشنایی با مدهای رنگی

آموزش ویژه فتوشاپ » جلسه (۲) : آشنایی با مدهای رنگی

سلام ؛ به جلسه دوم از سری آموزش های فتوشاپ خوش آمدید!

امیدوارم مشتاق آماده باشید تا بنده هم با انرژی بیشتر بتونم در خدمتتون باشم.

در این جلسه میخوایم خیلی راحت در خصوص مهمترین موضوع در امر طراحی گرافیک صحبت کنیم ، آره رنگ!

پس شروع می کنیم …

مطمئنا در هر طرح گرافیکی در اولین نگاه کاربر ( چه کاربر عمومی و چه حرفه ای ) رنگبندی طرح است که مورد توجه قرار می گیرد. لذا از این جهت هر طراح بایستی در اولین گام ( البته بعد از ترسیم طرح کلی و ذهنیت از آن طرح) به رنگبندی توجه ویژه داشته باشد. هر یک از شما دوستان تا کنون به سایت های زیادی مراجعه نموده اید و قطعا بسیار پیش آمده که در برخی از سایت ها چند لحظه ای بیش نمانده اید! حتی اگر آن سایت دارای مطالبی باشد که شما به دنبال آن بوده اید! بله این همان مسئله ی مهمی است که بر آن تاکید دارم. ناگفته نماند که بسیاری از موارد دیگر از جمله تِم اصلی سایت و نحوه طراحی قسمت های سایت ( منو ، محتوا و … ) بسیار تاثیر دارد اما رنگبندی و هارمونی ( همخوانی ) بیش از همه موارد خود را نشان خواهد داد.

مدهای رنگی :

به ترکیب رنگبندی اطلاق می گردد. بسته به نوع طراحی ما میتوانیم مدهای گوناگون ایجاد کنیم. این بدان معنا است که قبل از طراحی و در حین باز کردن سند جدید ما بایستی مد رنگی آن سند را تنظیم نموده که در ادامه به آنها اشاره خواهم نمود.

برای نمایش تصویرها و رنگ ها روی کاغذ و صفحه نمایش یا چاپ رنگ ها توسط چاپگرها، مدل های رنگی متفاوتی تعریف شده است که هر کدام دارای کاربردی خاصی می باشند.

J2-01

مهمترین و رایج ترین مدهای رنگ در فتوشاپ :

از آنجا که رنگ ها نقش اصلی را در ایجاد تصاویر و اشکال مختلف ایفا می کنند آشنایی با نحوه ی تعریف رنگ ها و انجام عملیات با این رنگ ها از اهمیت بالایی برخوردار است. در فتوشاپ نیز به عنوان یک برنامه ی کاربردی ویرایش تصاویر، آشنایی با مدل ها و مدهای رنگ دارای اهمیت فوق العاده بوده و هنگام دریافت و یا ارسال یک تصویر به یک دستگاه خروجی نقش عمده ای را ایفا می کند. قبل از اینکه به بحث رنگ ها و مسائل مربوط به آن بپردازیم، لازم

است این نکته ی مهم را یادآوری کنیم که مدل رنگ در فتوشاپ در حقیقت روش تعریف یک رنگ در این برنامه است.

Bitmap :

J2-02

این مد فقط از رنگ سیاه خالص و سفید خالص (شامل پیکسلهای سیاه و سفید) تشکیل شده و رنگ‌های خاکستری را از نزدیک و دور کردن نقاط سیاه به هم به‌وجود می‌آورد. و البته بایستی تصویر شما خود سیاه و سفد باشد تا بتوان از این مد برای آن استفاده نمود.همچنین در این مدل نمی توان از رنگهای دیگر یا فیلتر و … استفاده نمود. از این مد رنگی بیشتر در حالت چاپ به‌ صورت سیلک یا موارد مشابه آن استفاده می‌شود.

نکته: برای تبدیل مد رنگی Bitmap به یک فایل رنگی ابتدا باید تصویر را به حالت رنگ Grayscale تبدیل کنید.

Duotone :

J2-03

یک تصویر با این مد رنگی یک تصویر خاکستری است که می بایست در یک تا چهار جوهر رنگی چاپ شود. با استفاده از این مد رنگی می توان به شدت رنگهای بیشتری دسترسی پیدا کرد این حالت معمولا برای افزایش محدوده خاکستری رنگ تصویر مورد استفاده قرار می گیرد.

Grayscale :

J2-04

این مد تنها یک صفحه دارای رنگ سیاه و سفید در اختیار کاربر می گذارد و رنگ های دیگر هیچ اثری در آن ندارند و فقط به صورت تیره هایی از رنگ خاکستری مشاهده می گردند. این حالت در نمایش تصاویر سیاه و سفید کاربرد دارد که علاوه بر رنگ سیاه و سفید پوشش‌دهنده ۲۵۴ رنگ خاکستری نیز بوده که برای ایجاد یک تصویر سیاه و سفید واقعی لازم و ضروری است.

Index :

J2-05

این مد، کم حجم‌ترین مد رنگی است که بیشتر از ۲۵۶ رنگ تشکیل شده و به‌علت حجم پایین و البته کیفیت پایین بیشتر در محیط اینترنت از آن استفاده می‌شود و به هیچ عنوان مناسب چاپ نیست. این حالت رنگ برای تصاویری که در برنامه های چند رسانه ای مورد استفاده واقع می شوند، بسیار مفید است.

RGB :

J2-06

در این نوع مد رنگی سه رنگ قرمز Red ، سبز Green و آبی Blue وجود دارد در صورتیکه از هر رنگ مقادیری را داشته باشیم می توانیم رنگهای بسیار زیادی به وجود آوریم، پس تمامی رنگ ها در این مد از ترکیب این سه رنگ بوجود می آیند. لازم به ذکر است برای ایجاد رنگ سیاه هر سه رنگ مذکور خاموش و برای تولید رنگ سفید هر سه آنها با بیشترین شدت ممکن روشن می‌شود. از این نوع مد رنگی بیشتر برای کارهای تلویزیونی و رنگهای استاندارد مانیتور استفاده می شود .

CMYK :

J2-07

استاندارد رنگ برای کارهای چاپی بوده و جنسی از نوع جوهر داشته و دستگاه‌های چاپ خانگی و صنعتی بر پایه این مد رنگی کار می‌کند. این مد که از چهار جوهر فیروزه‌ای C ، ارغوانی M، زرد Y و سیاه K تشکیل شده، در آن برای تولید رنگ سفید هیچ جوهری استفاده نمی‌‌شود تا سفیدی رنگ کاغذ نمایان شود و چون با ترکیب سه جوهر فیروزه‌ای، ارغوانی و زرد رنگ سیاه خالص ایجاد نمی‌شود، جوهر سیاه به مجموعه سه جوهر قبلی اضافه می‌‌شود.

Lab :

J2-08

این مد رنگی نیز کامل‌ترین حیطه رنگی است که چشم انسان قادر به دیدن آن بوده و مستقل از دستگاه عمل می‌‌کند. این مد رنگی حالت مناسب برنامه Photoshop است .در مواردی که لازم است ویرایش روشنایی و مقادیر رنگ, مستقل از هم صورت گیرند تصویر را می توان در این مد رنگی قرار داد.

——————————————————————————————————-

خوب دوستان من ! این جلسه هم به پایان رسید امیدوارم مفید بوده باشه ،حالا آشنایی دارین با مدهای رنگی و کاربرد آنها ، فقط نگته ای که وجود داره اینکه در خصوص هارمونی رنگها در طراحی که خیلی هم مهم هستش گذاشتم برای جلسه آینده و در ادامه همین جلسه بهتون آموزش بدم، پس جلسه بعد با هارمونی رنگ ها در طراحی خدمت شما هستم و بعد از آن نیز وارد محیط فتوشاپ خواهیم شد. پس با ما باشید …

برای آشنایی و ارجاع به جلسات قبل و بعد این آموزش، اینجا کلیک کنید

درباره حسین رحیم پور

اینجانب حسین رحیم پور (رایـان گرافیــک) ، طــــراح گرافیک و فعــــال در تولیــد نرم افـــزارهای چند رسانه ای هستم ؛ امیدوارم بتونم در ارتقاء دانش شما دوستان علاقمند تاثیری هرچند اندک داشته باشم.

۳ دیدگاه

  1. خیلی ممنون از سایت خوبتون
    عالی

  2. ممنون از شما آقای رحیم پور. امیدوارم روزهای رنگارنگی رو پیش رو داشته باشید.

    • سلام مهدی جان ! دوست من
      ممنونم که وقت گذاشتی و نظر دادی … ببخشید بنده مدتی نبودم و تازه برگشتم!
      موفق و پایدار

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شدبخش های مورد نیاز علامت گذاری شده است *

*