درود بر تمامی همراهان گرامی که آموزش های مورد نیاز خود را از وب سایت آموزشی دیجیتال آرت پیگیری و مشاهده میکنید. امروز در خدمت شما عزیزان هستم با آموزش قرار دادن فوترهای متفاوت در سند ورد . امیدوارم تا پایان همراه من بوده و از این آموزش نهایت بهره را ببرید.
آموزش قرار دادن فوترهای متفاوت در سند ورد
مقدمه :
گاهی یکی از نیازهای ما در اسناد ورد قرار دادن فوترها و هدرهای متفاوت در سندهای تدوین شده میباشد. که با وجود مراجعت به بخش مربوطه برای قرار دادن فوتر و انتخاب آنها تنها میتوانید یک فوتر واحد برای سند انتخاب کنید که البته در تمامی صفحات سند بصورت پیش فرض قرار خواهد گرفت. در این آموزش با چگونگی قرار دادن فوترهای مختلف در اسناد ورد آشنا خواهید شد.
نکته1 : این آموزش در ورد ۲۰۰۷، ۲۰۱۰، ۲۰۱3 قابل اجرا میباشد.
نکته2 : برای مراجعه به آموزش قرار دادن هدرهای متفاوت در اسناد ورد از لینک موجود بر روی این متن استفاده نمایید.
برای درک بهتر مطالب موجود در این آموزش از یک مثال ساده استفاده میکنیم :
فرض میکنیم سند وردی در اختیار داریم که شامل 20 صفحه میباشد. میخواهیم تا صفحه دهم از یک نوع فوتر (پا برگ) ، از صفحه دهم تا هجدهم از نوع دیگری از فوتر و نوزدهم و بیستم نیز از یک فوتر دیگر استفاده کنیم. در این سند ما به سه نوع فوتر ( پا برگ ) متفاوت نیاز خواهیم داشت.
و اما شروع به کار….
ابتدا طبق روال قرار دادن فوتر برای سند ورد، از سربرگ Insert به کادر گروه Header & Footer مراجعه کرده و از این کادر گروه بر روی گزینه Footer کلیک کنید و با باز شدن کادر زیر مجموعه ها اقدام به انتخاب فوتر مورد نیاز نمایید که البته به دلیل آشنایی احتمالی شما با این بخش و گزینه های آن از توضیحات بیشتر در این زمینه صرف نظر خواهد شد!
توجه داشته باشید که فوتر انتخاب شده اولیه، باید فوتر مورد استفاده در ده صفحه اول (مثال) باشد. اگر چه بعدا قادر خواهید بود که فوترها را تغییر دهید اما این کار برای سهولت و سرعت بیشتر در انجام تغییرات در آنها خواهد شد.
حال میخواهیم طبق مثال ذکر شده از صفحه دهم تا هجدهم از فوتری دیگر (فوتر دوم) استفاده کنیم. برای این کار به Break ها نیاز خواهیم داشت! به این صورت که ابتدا فلش ماوس را به انتهای صفحه دهم برده و با کلیک در این نقطه از صفحه، مکان نما را به انتهای صفحه منتقل می شود. سپس از سربرگ Page Layout به کادر گروه Page Setup مراجعه کرده و بر روی گزینه Breaks کلیک کنید. با باز شدن کادر زیر مجموعه های این گزینه، گزینه Next Page را انتخاب نمایید.
حال شاهد آن هستید که مکان نما به ابتدای صفحه یازدهم منتقل شده است و در این حالت شما فوتر صفحه ششم به بعد را از صفحات قبل آن جدا کرده اید!
اکنون برای تعریف فوتر دوم که از صفحه یازدهم اعمال خواهد شد، بر روی فوتر این صفحه دو بار کلیک کنید. با این کار سربرگ جدیدی با نام Design باز خواهد شد که در واقع سربرگی برای تغییرات در نوع فوتر انتخابی میباشد. در کادر گروه Navigation گزینه Link to previous در حالت هایلایت (انتخاب شده) قرار دارد.
حالا باید این گزینه رو از حالت انتخاب شده خارج کنید. برای این کار کافیست که روی این گزینه کلیک کنید.
حالا دوباره به سربرگ Insert و کادر گروه Header & Footer باز گردید و اقدام به انتخاب فوتر جدید (فوتر دوم) برای صفحات یازده تا هجدهم نمایید. پس از انجام این کار مشاهده میکنید که از صفحات اول تا دهم از یک نوع فوتر و از صفحه یازدهم تا آخر از نوع دیگری از فوتر (نوع دوم) استفاده شده است.
حال برای قرار دادن فوتر جدید برای صفحات نوزدهم و بیستم (فوتر نوع سوم) نیز به روش بالا عمل کرده و فوتر جدید را انتخاب نمایید. به این ترتیب در یک سند از سه فوتر متفاوت استفاده شده است.
حال یک سند ورد با سه فوتر متفاوت دارید !
امیدوارم از این آموزش بهره وری کاملی داشته باشید. تا آموزشی دیگر که باز هم در خدمت شما عزیزان خواهم بود بدرود و پاینده باشید.
دمتون گرم خیلی خوب بود کارم را افتاد
عالی بود، مرسی از آموزش تون…
سلام عالی بود خیلی ب دردم خورد..
سلام بر شما
ممنون از اینکه مطالب کاربردی رو بصورتی روان ارائه میدید! حقیقتاً به دردم خورد..
متشکر و ممنون از شما (یا علی)
سلام من میخام صفحه اولم هدر و فوتر متفاوتی با بقیه صفحات داشته باشه ولی وقتی که next page را میزنم یک صفحه خالی جدید باز میکنه چیکار کنم که این صفحه خالی باز نشه
سپاس فراوان خیلی کمک بزرگی بود.
خیلی خوب و کاربردی بود. ممنون