اخبار سایت
آرامش اگر همیشگی باشد سستی و پلشتی در پی دارد - ارد بزرگ
خانه / گرافيك / فتوشاپ / آموزش ویژه فتوشاپ » جلسه (۶) : آشنایی با ابزارها / بخش اول : ابزارهای انتخاب (Marquee Tool)

آموزش ویژه فتوشاپ » جلسه (۶) : آشنایی با ابزارها / بخش اول : ابزارهای انتخاب (Marquee Tool)

به نام خالق هارمونی …

دوستان من در ادامه مباحث آشنایی با ابزار های فتوشاپ ، این جلسه با ابزار Rectangular Marquee  (ابزار متحرک مستطیلی) یا به قول بنده دورچین آشنا میشیم. که کاربردهای زیادی داره و واقعا یکی از ابزارهای مورد علاقه من محسوب میشه.

J6-01

J6-011   نام  :  Rectangular Marquee Tool                          کلید میانبر (کیبورد) : M

کاربــرد : از این ابزار جهت انتخاب کردن بخشی از تصویر استفاده می گردد و وقتی بروی تصویری رسم می شود بصورت مربع، مستطی و حتی دایره می تواند قسمتی از تصویر را جهت اقدامات بعدی انتخاب نماید. (بصورت دورچین متحرک)

نکته : با انتخاب ابزار و کشیدن آن بروی تصویر مشاهده می گردد که دورچین ما بصورت مستطیل رسم می شود (البته اگر پیش فرض ابزار بر روی گزینه تصویر فوق باشد)، حال اگر کلید shift را قبل از انجام “کشیدن دورچین” انجام دهیدمی بینید که به شکل مربع کشیده ، به عبارت دیگر مقیاس آن FIX می شود ؛ این بار قبل از رسم کلید Alt را نگه دارید مشاهده می کنید که رسم دورچین ما نسبت نقطه ای که رسم را آغاز نموده ایم صورت خواهد پذیرفت.

—————————————————————————————————————————

خوب مثل روال همیشگی بعد از آشنایی مقدماتی با ابزار به سراغ تمرین عملی این جلسه می رویم. ممکن است شما بخواهید قسمتی از عکسی را که در فتوشاپ فراخوانی نموده اید از نظر شدت رنگ ، روشنایی و … تغییر دهید درست حدس زدید ! ابتدا با ابزار فوق آن قسمت را به دلخواه انتخاب و سپس شروع بکار می کنیم ، یا حتی شاید بخواهید قسمتی از یک تصویر را ببرید و یا جابجا نمایید و ….

تمرین شماره 1) رنگ نمودن بخشی از تصویر.

گام اول : یک عکس را به دلخواه در فتوشاپ فراخونی کنید.

J6-02

گام دوم : ابزار دورچین را انتخاب نموده و بر روی قسمتی از تصویر به دلخواه بکشید ( تا انتخاب آن قسمت صورت گیرد).

J6-03

گام سوم : حال می توانید تغییرات دلخواه را اعمال کنید، که در اینجا هدف ما تغییر رنگ قسمت انتخاب شده است که مطمئنا بسیاری از دوستان طرفدار این بخش خواهند بود! قبل از هر چیز ذکر این نکته لازم است که هر طراح بنابه روش کاری خود بصورت های مختلف این کار را انجام می دهد. بنده فعلا این روش ساده را برای شما دوستان خواهم گفت . برابر آدرس زیر عمل نمایید :

Image » Adjustment  » Color Balance                             CRTL+B

J6-04

گام چهارم : کافیست دستگیره های بالا را جابجا نمایید تا به رنگ دلخواه برای قسمت مورد نظر خود برسید! همچنین از سه حالت Shadows ، Midtones و Highights می توایند تغییرات عمده ای در بخش انتخابی اعمال نمایید…. نترسید تا میتوانید تغیرات بدهید!

نکته مهم 1 : برای اینکه بتوانید تغییرات را بصورت آنی مشاهد کنید تیک گزینه Preview را بزنید. (این گزینه فعال باشد)

نکته مهم 2 : هنگامی که در حال اعمال تغییرات هستید گزینه Preserve Luminosity در بخش Tone Balance فعال باشد تا درخشندگی تصویر حفظ شود.

گام پنجم : بعد از اعمال تغییرات برای خارج شدن از حالت Select (همان دورچینی که روی تصویر باقیمانده) کافیست بر روی خارج از دورچین کلیک نمایید تا حالت آن FIX  گردد.

نتیجه کار :

J6-05

البته من عجله ای این کار رو انجام دادم ، سعی کنید شدت رنگتون زیاد نشه مثل طرح من که غیرواقعی از آب درمیاد.

نکته : همچنین برای تغییرات بیشتر رنگ شما میتونید به آدرس زیر برید و باز هم با جابجا نموده دستگیره های آن به رنگ دلخواه برسید .

Image » Adjustment  » Hue/Saturation                        CRTL+U

فقط مراقب باشید چون با شدت بیشتری رنگ رو تغییر میده!

جالب بود نه ؟! فکر می کردین به این راحتی باشه؟ میدونم الان کلی فکر تو ذهنتون هست که برید فلان عکس چیکار کنید یا …

حتی چشم ها ، موها و .. رو رنگی کنید. شما می تونید با استفاده از ابزار فوق البته دومین ابزار از زیرمجموعه اون (که شکل دایره) هستش ، قسمتی از چشم رو انتخاب کرده و به همین روش رنگی کنید!

تمرین شماره 2) بُرش قسمتی از تصویر.

گام اول : تصویر مورد نظر را در برنامه فراخوانی و سپس با استفاده از ابزار Rectangular Marquee  البته ابزار دایره قسمتی از تصویر را انتخاب نمایید.

J6-06

گام دوم : حال با استفاده از ابزار Move کافیست در بخش انتخاب شده کلیک کرده و اقدام به جابجایی نمایید.

J6-07

نکات :

–  برای انجام این تغییرات دفت داشته باشید که در پانل Layers لایه مورد نظر انتخاب شده باشد.

– جدا نمودن بخشی از تصویر به این روش تنها همان بخش جدا خواهد شد و نه اینکه بصورت یک لایه جداگانه ایجاد شود. (در تمرینات بعدی با موضوع ایجاد لایه ای جدید با استفاده از ابزار انتخاب آشنا خواهید شد)

– تا وقتی که بخش مورد نظر در حالت انتخاب (دورچین متحرک) قرار دارد می توان هر تغییری بر روی آن اعمال نمود.

– همانطور که اشاره شد برای خروج از حالت انتخاب و FIX نمودن تغییر کافیست ابزار Rectangular Marquee را انتخاب نموده و در خارج از بخش انتخابی کلیک نمایید.

نکته قابل توجه اینکه تصویر بالا (سیب) پس زمینه آن بصورت سفید بود و کار ما راحتر، حال اگر زمینه آن رنگی و یا دارای تصویری می بود با این روش تمامی رنگ تصویر تغییر میکرد ! پس منتظر آموزش دیگر ابزارهای انتخاب باشید تا بتوانید عکس مورد نظر را از پس زمینه آن جدا و تنها بر روی آن تغییرات اعمال نمایید.

—————————————————————————————————-

در آخر باید عرض کنم که در تهیه آموزش ها سعی شده تا به زبانی ساده و مفاهیم کاربردی به شما دوستان مطالب انتقال داده بشه ، امیدوارم با تمرینات مستمر و تلاش به نتایج دلخواه برسید و هرگونه سوال شما رو در حد توان پاسخگو خواهم بود.

برای آشنایی و ارجاع به جلسات قبل و بعد این آموزش، اینجا کلیک کنید

درباره حسین رحیم پور

اینجانب حسین رحیم پور (رایـان گرافیــک) ، طــــراح گرافیک و فعــــال در تولیــد نرم افـــزارهای چند رسانه ای هستم ؛ امیدوارم بتونم در ارتقاء دانش شما دوستان علاقمند تاثیری هرچند اندک داشته باشم.

۲ دیدگاه

  1. سلام.ممنون میشم کار با brush presets هم اموزش دهید.
    با تشکر

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شدبخش های مورد نیاز علامت گذاری شده است *

*