درود بر شما همراهان همیشگی که با ما همراه شده اید،امروز نیز با یکی دیگر از آموزش های فتوشاپ در خدمت شما بزرگواران خواهم بود. در اینجا به آموزش ساخت متن شفاف و رنگی در فتوشاپ خواهم پرداخت. همراه من باشید.
نکته: در این آموزش از فونت Comfortaa و پترن Carbon Fibre Big استفاده شده و در صورت نیاز برای دانلود این فونت و پترن اینجا کلیک کنید.
نکته: برای جابجایی لایه ها، پس از رجوع به کادر لایه ها روی لایه مورد نظر کلیک چپ کرده و با فشرده نگاه داشتن کلیک چپ و دراگ کردن لایه آن را به مکان جدید منتقل کنید.
مرحله اول:
در این مرحله یک سند جدید با نام Background و با ابعاد 1024×500 ایجاد کنید. حال یک لایه جدید روی آن ایجاد کنید و نام آن را Pattern بگذارید. رنگ پیش زمینه را از رنگ خاکستری با کد(717171#) استفاده نمایید. در این حال لازم است که رنگ پس زمینه را از کادر رنگ ها به رنگ تیره تر با کد (3a3a3a #) تغییر دهید. سپس از گرادیانت های موجود گرادیانت شعاعی (Radial Gradient) را انتخاب کنید و از مرکر سند تان به یکی از گوشه ها بکشید و رها کنید.
نکته: بخش گرادیانت ها در نوار ابزار سمت چپ برنامه قرار دارد و قابل دسترسی می باشد.
خوب حالا بر روی لایه گرادیانت زده (با نام Pattern) از کادر لایه ها دبل کلیک کنید و تنظیمات زیر را انجام دهید.
نکته: من در این آموزش از پترن (Carbon Fibre Big) استفاده کرده ام :
Pattern Overlay
Blend Mode : Overlay
Pattern : Carbon Fibre Big
پس از تغییرات کار به شکل زیر میشود که مرکز آن دارای رنگ روشنت نسبت به اطراف آن میباشد.
مرحله دوم:
در این مرحله با فونت مورد نظر که من در اینجا از فونت Comfortaa استفاده کرده ام بر رو ی زمینه شروع به نوشتن کنید. سایز فونت در اینجا 210 و مقدار فاصله حرو ف را 175 و رنگ آن (464646#) در نظر گرفته شده.
سپس یک کپی از لایه متن ایجاد کنید و مقدار Fill یا پیگیری ان را در کادر لایه ها به صفر (0) کاهش دهید.
مرحله سوم:
در این مرحله گزینه براش (Brush) را انتخاب کنید. سپس بر روی گزینه تنظیمات براش ها کلیک کنید تا پنجره تنظیمات باز شود. حال سایز براش را 35 در نظر بگیرید و مقدار Spacing را 1% قرار دهید.
سپس بر روی لایه های متن اصلی کلیک راست کنید و گزینه Crate work Path را انتخاب کنید. تا گوشه های متن به شکل زیر شود.
حال لایه ای جدید با نام Size 35 بوجود آورید و Hن را به زیر دو لایه متن منتقل کنید.
اکنون رنگ Foreground را به کد 414141 # تغییر داده واز نوار ابزار سمت چپ ابزار Direct Selection را انتخاب کنید و سپس بر روی سند کاری کلیک راست کرده و از پنجره باز شده گزینه stroke Path را انتخاب کنید.
کار شما پس از انجام عملیات به شکل زیر میشود.
مرحله چهارم:
در این مرحله باید لایه ای جدید ایجاد کنید که نام آن را Size 50 میگذاریم و آن را به زیر لایه Size35 انتقال دهید. حال ابزار براش را با سایز 50 انتخاب کنید و رنگ پیش زمینه را (363636#) انتخاب کنید. سپس ابزار Direct Selection راانتخاب کنید و بر روی صفحه کلیک راست کرده و باز هم گزینه Stroke Path را انتخاب کنید تا دور متن شما در این لایه نیز Strok بخورد(مانند مرحله قبل). سپس کلید Enter از صفحه کلید را فشار دهید تا خط های درون متن از بین بروند.
حال لایه Size50 را نیز کپی کنید . با فشردن کلید Ctrl و کلیک بر روی لایه با نام size 35 محتویات آن را به حالت انتخابی درآورید.
- اطمینان حاصل کنید که لایه با نام size50 copy انتخاب شده باشد.
سپس محتویات این لایه را با فشردن کلید Delete (محتویات درون لایه 50Copy ) را خالی کنید و سپس با فشردن کلید ترکیبی Ctrl+D آن را از حالت انتخابی خارج کنید.
حال لایه 35 را دوبار کپی کنید (بانام Size35 Copy و Size35 copy2 ساخته میشود ) و با دراگ کردن این دولایه را به بالای تمام لایه ها منتقل کنید. حال Fill این لایه ها را به صفر (0%) کاهش دهید.
مرحله پنجم:
حالا بر روی لایه با نام 50Copy دو بار کلیک کنید تا پنجره Layer Style باز شود و گزینه ها و مقادیر زیر ا وارد و یا تغییر دهید.
Bevel and Emboss
Dept : 300
Anti-aliased box را تیک دار کنید
Highlight Mode : Vivid Light
Contour
Contour : Cone – Inverted
Anti-aliased box را تیک دار کنید
کار شما تا این لحظه باید بدین صورت شده باشد.
مرحله ششم:
در این مرحله بر روی لایه با نام Size35 دبل کلیک کنید تا پنجره Layer style باز شود و از این پنجره مطابق شکل زیرگزینه Drop Shadow را با تنظیمات اولیه ( بدون تغییرات) فعال کنید .
حال گزینه Inner Shadow را تیک دار نمایید و سایز آن را به 10 تغییر دهید.
این کار مطابق شکل زیر به برخی از نواحی لایه عمق میدهد.
مرحله هفتم:
در این مرحله بر روی لایه اصلی متن در کادر لایه ها دبل کلیک کرده تا پنجره Layer Style باز شده و مقادیر زیر را تغییر دهید:
Bevel and Emboss
Style : Pillow Emboss
Gloss Contour : Cove – Deep
Anti-aliased box را تیک دار کنید
Contour
Contour : Half Round
Anti-aliased box را تیک دار کنید
Inner Glow
Blend Mode : Vivid Light
Opacity : 100%
color : #33fffd
Source : Center
Size : 16
- نکته: برای تغییر رنگ قسمت میانی، رنگ انتخابی برای گزینه Inner Glow را تغییر دهید.
در اینجا ملاحظه خواهید کرد که قسمت میانی نوشته بصورت نورانی و رنگی شده است.
مرحله هشتم :
در این مرحله بر روی لایه متن اصلی راست کلیک کنید و از کادر باز شده گزینه Copy Layer Style را انتخاب کنید. سپس بر روی لایه متن کپی شده بروید و راست کلیک کنید و از کادر باز شده گزینه Paste Layer Style را انتخاب کرده تا استیل های لایه متن اصلی را به لایه کپی آن نیز منتقل کنید و مقادیر زیر را نیز در لایه متن کپی شده تغییر دهید. لازم به ذکر است که این کار برای درخشندگی بیشتر انجام میگیرد.
سپس به لایه متن کپی شده بروید و روی آن دبل کلیک کنید( در اینجا ما میخواهیم اثر در خشندگی داخلی متن را بیشتر کنیم). از پنجره Layer Style باز شده گزینه ها و مقادیر زیر را تغییر دهید:
Inner Glow
Blend Mode : Linear Light
Opacity : 100%
color : #33cdff
Source : Center
Size : 24
- نکته: حالا باید دوباره به کادر لایه ها رفته و مقدار Fill این لایه (لایه متنی که کپی شده) را صفر (0) کنید.
این لایه باعث شدت درخشندگی بیشتر در قسمت مرکزی متن میشود.
مرحله نهم:
در این مرحله به سراغ لایه Copy 35 در کادر لایه ها رفته و بر روی این لایه دبل کلیک کنید تا پنجره Layer Style باز شده و مقادیر و گزینه های زیر را تغییر دهید:
Bevel and Emboss
Size : 21
Global Light box را از حالت تیکدار خارج کنید
Angle : 100
Altitude : 70
Anti-aliased boxرا تیک دار کنید
Highlight Mode : Vivid Light
color : #d4d4d4
Contour
فقط گزینه Anti-aliased box را تیک دار کنید
تا این لحظه کار شما باید به شکل زیر باشد.
مرحله دهم:
در این مرحله بر روی لایه با نام 35Copy2 دبل کلیک کنید و از پنجره Layer Style باز شده گزینه های زیر راتغییر دهید:
Bevel and Emboss
Size : 21
گزینه Global Light را از حالت تیک دار خارج کنید
Angle : 90
Altitude : 48
Anti-aliased را تیک دار کنید
Highlight Mode : Vivid Light
Shadow Mode Opacity : 0
Contour
contour : Log
Anti-aliased را تیک دار کنید
در اینجا باید حالت 3D و احساس شیشه ای و براق بودن متن را کاملا احساس کنید ، زیرا متن شما به شکل زیرشده است.
مرحله یازدهم:
در این مرحله بر روی لایه با نام Size50 کلیک کنید و گزینه های Drop shadow را به نسبت گفته شده زیر تغییر دهید.
Opacity : 100%
Distance : 12
Spread : 10
Size : 20
با مقادیر بالا شکل زیر را بدست آورده ایم:
مرحله دوازدهم:
در مرحله دوازدهم بر روی لایه متن اصلی راست کلیک کنید و از کادر باز شده گزینه Crate Work Path را انتخاب نمایید. حالا یک لایه جدید بوجود آورید و نام آن را Center Glow بگذارید و این لایه را به بالای دو لایه متن انتقال دهید. Blending Mode این لایه را بر روی Overlay قرار دهید. حالا یک براش نرم با سایز 5 انتخاب کنید و رنگ پیش زمینه (در کادر رنگ) را به رنگ با کد 00fefc # تغییر دهید.
حال ابزار Direct selection را انتخاب کنید و بر روی صفحه راست کلیک کنید و از کادر باز شده گزینه Stroke Path را انتخاب کنید. سپس کلید Enter را بفشارید تا خط های اضافه پاک شوند. با این کار اطراف متن را کمی براق کرده اید.
حالا یک لایه جدید در بالای لایه Center glow بو جود آورید و نام آن را Corner Glow بگذارید. حال ابزار Pen Tool را انتخاب کنید و حالت آن را روی Path یا خطی تنظیم کنید.
اکنون تنها کاری که شما باید انجام دهید این است که توسط این ابزار چند منحنی کوچک در بالای متن بوجود آورید.
- روش کار با ابزار Pen Tool:
در ابتدای جایی که میخواهید خط کشی را از آنجا شروع کنید کلیک کرده و سپس در انتهای جایی که باید خط قرار گیرد نیزکلیک کنید و با فشرده نگاه داشتن کلیک چپ اقدام به دراگ کردن خط نمایید تا جایی که خط با منحنی بیرونی متن هماهنگ شود. حال باید کلید Ctrl رابگیرید و بخارج از متن جایی کلیک کنید تا بتوانید توسط ابزار Pen Tool خطی جدید را بوجود آورید.
خط های کشیده شده با این ابزار به شکل زیر هستند.
مرحله سیزدهم:
ابزار براش با سایز 3 و نرم را انتخاب کنید و به پنل تنظیمات براش بروید و مقدار Minimum Diameter را به 15% کاهش دهید و در کادر رنگ پیش زمینه ، رنگ را روی کد 00fffc#تنظیم کنید.
حال ابزار Direct selection را دوباره انتخاب کرده و بر روی صفحه کار خود راست کلیک کنید و گزینه Stroke Path را انتخاب کرده و گزینه زیر آن یعنی Simulate Pressure راتیک دار کرده و Ok کنید.مشاهده کردید که چگونه زیر خط هایی که کشیدید تغییر کردند. حالا دوباره بر روی کار راست کلیک کنید و گزینه Delete Path را انتخاب کنید یا کلید Enter را بفشارید تا خط های کشیده شده از بین بروند.
مرحله چهاردهم:
بر روی لایه Corners Glow دبل کلیک کنید تا پنجره Layer Style باز شده و مقادیر و گزینه های زیر را تغییر دهید:
Inner Glow
Opacity : 100%
color : #ffffff
Source : Center
Outer Glow
Blend Mode : Linear Light
color : #2dfffc
Size : 13
این کار باعث برق بیشتر در گوشه ها میشود. مانند تصویر زیر:
مرحله پانزدهم:
در این مرحله به لایه Size 35 از کادر لایه ها بروید. حالا کلید Ctrl را بفشارید و بر روی این لایه کلیک کنید تا اجزای لایه بصورت انتخابی در آیند.
حالا یک لایه جدید بر روی تمام لایه ها بوجود آورید و نام آن را Noise بگذارید.
به کادر رنگ ها بروید و رنگ پیش زمینه را به رنگ سیاه و پس زمینه را به رنگ سفید تغییر دهید. حالا به مسیر Filter -> Render -> Cloud بروید. حالا کلید Ctrl+D را بفشارید تا لایه از حالت انتخابی خارج شود.
به کادر لایه ها مراجعه کنید و Blending Mode لایه Noise را به Soft Light تغییر دهید.
مرحله شانزدهم:
به مسیر Filter -> Noise -> Add Noise بروید و Amount را به 60 و Distribution را به Gaussian و گزینه Monochromatic را تیک دار کنید و ok کنید.
به کادر لایه ها مراجعه کرده و مقدار opacity لایه Noise را به میزان دلخواه کاهش دهید تا تصویر مورد نظر شکل بگیرد. من در اینجا مقدار آن را 7 در نظر گرفته ام.
و در پایین نتیجه نهایی کار را مشاهده خواهید کرد. شما مشاهده کردید که چگونه با استفاده از براش ها، لایه ها و تنظیمات مختلف توانستیم یک اثر متنی زیبا و سه بعدی بسازیم.
برای دیدن سایز واقعی تصویر ، اینجا کلیک کنید.
امید وارم این آموزش برای شما مفید واقع شده باشد. تا آموزش های دیگر که در خدمت شما عزیزان باشم، بدرود.