درود بر شما همراهان گرامی. در این آموزش که تحت عنوان آموزش شطرنجی کردن قسمت دلخواه تصویر در فتوشاپ از وب سایت آموزشی هنر دیجیتال منتشر شده است شما عزیزان را با چگونگی شطرنجی کردن قسمتی از تصویر که مد نظر دارید آشنا خواهم نمود.
ابتدا تصویر مورد نظر خود را توسط برنامه فتوشاپ باز کنید. من از تصویر زیر برای این آموزش استفاده نموده ام.
سپس اقدام به انتخاب قسمت دلخواه تصویر باز شده نمایید. من در این آموزش قصد دارم قسمت سمت چپ تصویر تا وسط صورت (که توسط خط مشخص شده است) را به همراه شما عزیزان شطرنجی نمایم. بنابراین توسط ابزار انتخاب Rectangular Marque Tool اقدام به انتخابی کردن قسمت گفته شده از تصویر خواهم نمود. پس از انتخاب قسمت دلخواه، تصویر بصورت زیر خواهد شد.
نکته: توجه داشته باشید که ابزارهای انتخاب گوناگونی در برنامه فتوشاپ گنجانده شده است و کارایی هرکدام از این ابزارها نیز متفاوت است. بنابراین در زمان انتخاب کردن قسمت دلخواه تصویر برای شطرنجی کردن، ابتدا توسط ابزار انتخاب مناسب این قسمت را به حالت انتخاب در آورده سپس مراحل بعدی را انجام دهید.
نکته: خط قرمزی که تا وسط صورت کشیده شده است، تنها بیانگر محدوده شطرنجی شدن تصویر میباشد و ارزش دیگری نخواهد داشت.
نکته: برای شطرنجی کردن کامل تصویر نیازی به انتخابی کردن تمامی تصویر ندارید و بدون انتخاب کردن آن میتوانید مراحل را پیگیری کنید.
پس از انتخاب قسمت دلخواه به مسیر … Filter->Pixelate->Mosaic بروید و این گزینه را انتخاب کنید.
حال پنجره کوچکی با نام Mosaic باز خواهد شد. در این پنجره با تغییر مقدار Cell Size قادر خواهید بود تا میزان خانه های شطرنجی را کوچک و بزرگ کنید. این مقدار بنا به نیاز شما، نوع تصویر، اندازه تصویر، میزان محو شدگی مد نظر و کاربرد آن متفاوت خواهد بود.
من در این آموزش برای شطرنجی کردن قسمت انتخاب شده، اندازه Cell Size را 7 در نظر گرفته ام.
حاصل کار تا این لحظه بصورت زیر خواهد بود.
همانطور که قبلا توضیح داده شد، با تغییر مقدار Cell Size یا همان اندازه سلولها قادر خواهید بود تا میزان شطرنی شدن تصویر را کنترل و تعیین کنید. در تصویر سمت چپ مقدار Cell Size 4 و در تصویر سمت راست مقدار 10 وارد شده است. در مقایسه این دو تصویر تفاوت های شطرنجی شدن با استفاده از مقادیر مختلف برای شما ملموس خواهد شد و این نکته را مد نظر داشته باشید که هرچه مقدار Cell Size بزرگتر در نظر گرفته شود (نسبت به ابعاد تصویر) سلولها بزرگتر شده و محوی تصویر بیشتر خواهد شد.
امیدوارم از این آموزش نهایت بهره را برده باشید. تا آموزشی دیگر که باز هم در خدمت شما عزیزان خواهم بود، بدرود و موفق باشید.
ممنون.
کمک بزرگی بود 🙂
سلام
برای اینکه حالای رنگی داشته باشه چیکار کنیم ؟
واقعا عالی بود من که واقعا بهش نیاز داشتم ممنون از کمک بزرگتون واقعا خیلی خیلی عالی بود اگه تونستید به وبلاگ منم یه سری بزنید
واقعا ممنون.
عالی
دستتون درد نکنه واقعا ممنونم
با سلام.
واقعا دمتون گرم اقا مرسی آقا از همه همه ممنون
فقط یه چیزی چطور یه نفر یه قسمت از عکس رو فیلتر به سبک خط خطی میکنه؟
(انگار با رنگ روغن بوده)
سپاسگذارم دوست گرامی جالب بود ضمنا ممنون میشم اگه ایمیلی معرفی کنید که بتونم ازتون سوال بپرسم
بسیار عالی بود ممنون
سلام
با تشکر از آموزش های کاربردی این بخش
خیلی عالی بود
ساده و راحت تو مغز برو
خیلی ممنون از شما و زحمت کشان وهمکاران♥
خیلی خیلی ممنون از شما. خیلی درگیر بودم سر شطرنجی کردنِ یه عکس که با این آموزشی که گذاشتید، کارم خیلی سریع راه افتاد. تشکر مجدد از شما.
خیلی ممنون از آموزش خوبتون خیلی مفید بود
بسیار ساده و روان توضیح دادید. سپاسگزارم
فوقالعاده عالی بود. ممنون