اخبار سایت
بزرگی یک ملت را می توان از نحوه رفتار آنها با حیوانات سنجید - مهاتما گاندی
خانه / گرافيك / فتوشاپ / آموزش ویژه فتوشاپ » جلسه (۵) : آشنایی با ابزارها / بخش اول : ابزارهای انتخاب(Move Tool)

آموزش ویژه فتوشاپ » جلسه (۵) : آشنایی با ابزارها / بخش اول : ابزارهای انتخاب(Move Tool)

به نام زیباترین….

دوستان عزیز همونطور که میدونین در جلسات گذشته با نحوه فراخوانی و ذخیره فایل ها آشنا شدیم ، دیگه وقتشه که بریم سراغ کار عملی و شناخت ابزارهای فتوشاپ …

دوستان عزیز ، در این بخش از آموزش ها با معرفی کلی ابزارها و مثال عملی هر یک از آنها آشنا خواهید شد، پس روش کار به این صورت هستش که بنده هر ابزاری رو که معرفی می کنم بلافاصله مثال عملی اون رو هم میگم البته بصورت مقدماتی ، در هر جلسه چند ابزار رو سعی دارم که توضیح بدم پس لطفا تمرین و تمرین و تمرین … ! جا نمونین …

همانطور که مشاهده می نمایید فتوشاپ دارای ابزارهای گوناگون با کاربرد متنوع است، همچنین ابزار های الحاقی نیز می تواند در فتوشاپ استفاده گردد ( پلاگین، استایل ، شیپ ، گرادینت و … ) حال چرا این ابزارها را به نام الحاقی معرفی میکنم ؟ به این دلیل که قابلیت اضافه کردن و گسترش آنها وجود دارد که در جلسات بعدی بدان اشاره خواهم نمود.

همانطور در جلسات گذشته اشاره شد با کلیلک بر روی آیکون << در نوار ابزار فتوشاپ ، حالت چینش ابزارها تغییر پیدا کرده و دسته بندی می شوند. در شکل زیر این گروه بندی را مشاهده می گردد :

J5-(1

در ادامه با شکل، نوع کاربرد و همچنین کلید میانبر دسترسی به ابزارهای مورد نظر آشنا خواهید شد. نکته قابل توجه اینکه در برخی ابزارها فلش سیاه رنگ کوچکی مشاهده می کنید که این آیکون نشان دهنده ابزارهای زیرمجموعه ابزار اصلی می باشد.با نگه داشتن کلیک موس بروی فلش سیاه رنگ ابزارهای زیر مجموعه را مشاهده نمایید.

ابزارهای انتخاب :

02     نام ابزار : Move Tool                   کلید میانبر (کیبورد) : V

کاربــرد : ابزاریست جهت انتخاب و حرکت دادن اشیاء در فایل مورد نظر

نکته : اگر قبل از حرکت کلید shift را نگه داشته ، آنگاه حرکت در یک جهت خاص ( X یا Y ) خواهد بود.

——————————————————————————————————————–

در حین طراحی ، شما نیاز خواهید داشت لایه هایی که با آنها کار می کنید را جابجا نمایید ، پس بایستی از ابزار Move استفاده کنید. تمرین زیر را انجام دهید :

1) برای استفاده از ابزارها بایستی یک سند جدید در فتوشاپ ایجاد نمایید، پس نرم افزار فتوشاپ را باز کرده و از منوی File گزینه New را کلیک کنید.

03

2) در صفحه باز شده شما مشخصات “سند جدید “را خواهید دید :

J5- (4)

1- Name : نام سند را بصورت دلخواه وارد نمایید. چنانچه در این مرحله اسم دلخواه را وارد نکنید می توانید در هنگام ذخیره سازی فایل این عمل را انجام دهید.

2- Preset : در این قسمت می توانید از سایزهای استاندارد (از جمله سایز وب و … ) استفاده نمایید که پیشنهاد می کنم فعلا این گزینه را تغییر نداده و بر وری Custom قرار دهید. تا بتوان بصورت دستی سایز سند را تعیین نمود.

3- Width : عرض سند را وارد نمایید . در این تمرین عدد 500 را وارد کنید.

توجه : در مقابل گزینه Width یک پنجره آبشاری وجود دارد که بصورت پیش فرض بر روی Pixels قرار دارد که واحد اندازه را تعیین می نماید. چنانچه بخواهید از واحد دیگر مثلا Cm استفاده نمایید کافیست از این بخش واحد را به Cm تغییر دهید.

4- Height : ارتفاع (یا طول ) سند را وارد کنید. دقت داشته باشید که واحد عرض و ارتفاع بایستی به یک صورت باشد. عدد 600 را تعیین نمایید.

5- Resolution : به تعداد نقاط در اینچ (DPI) اطلاق می گردد. بطور مثال برای کارهای چاپی رزولوشن را عدد همانند DPI 300 در نظر میگیریم و برای کارهای نمایش (به اصطلاح مانیتورینگ) DPI 72 کفایت می نماید. مقدار تفکیک پذیری را در این قسمت وارد کنید، من عدد 72 را که پیش فرض است وارد می کنم چراکه قصد چاپ فایل را نداریم و تنها برای نمایش از آن استفاده می نماییم.

6- Color Mode : در جلسه دوم در این خصوص توضیحاتی داده شد ، پس در اینجا مد رنگی RGB را انتخاب می نماییم. (برای داشتن یک سند رنگی و مخصوص نمایش)

حال بر روی گزینه OK کلیک کرده تا سند جدید ما ایجاد شود.

J5- (9)

همانطور که در تصویر فوق مشاهده می گردد ، سند جدید با مشخصات وارد شده توسط شما ایجاد می شود.( با کادر قرمز رنگ در تصویر)

نکته : اگر به سرتیتر پنجره سند دقت کنید مشخصاتی که قبلا وارد نمودید ( از جمله مد رنگی ، نام فایل و …) نشان داده شده است:

J5- (5)

3) حال برای آشنایی با ابزار Move ، در سند جدیدی که ایجاد نموده ایم یک عکس وارد نموده و آنرا جابجا می نماییم. پس از منوی File گزینه Open را انتخاب کنید :

J5- (6)

از پنجره باز شده به محل عکس مورد نظر رفته و پس از انتخاب عکس دلخواه گزینه Open را بزنید. مشاهده می کنید که عکس شما در برنامه فتوشاپ باز شده و پنجره آن در کنار پنجره سند قرار گرفته است. حال بایستی عکس یاد شده را در سند وارد نماییم .

J5- (7)

4) برای انتقال عکس کافیست از منوی ابزار ها اولین ابزار (Move tool) را انتخاب و سپس بر روی عکس مورد نظر کلیک کرده و کلیلک را نگه داریم و سپس به سمت پنجره سند بکشیم، به محض اینکه مکان نمای موس بر روی پنجره سند قرار گیرد پنجره سند فعال می شود و بعد مکان نمای موس را به صفحه سند جابجا نموده و وقتی علامت + در کنار مکان نما ظاهر شده کلیک موس را رها می نماییم ؛ سپس مشاهده می شود که عکس مورد نظر به سند انتقال داده شده است.

J5- (8)

در بخش 1 : مشاهده می شود عکس مورد نظر به سند منتقل شده و نکته مورد توجه اینکه به محض وارد شدن یک شی یه سند ما ، در بخش 2 (پنجره لایه ها) مشاهده می شود که یک لایه نیز در بالای لایه Background قرار می گیرد ( که همین عکسی است که وارد نموده ایم) حال می توانیم با کلیک بر روی تصویر و جابجا نمودن در صفحه سند مکان تصویر را تغییر دهیم.

نکته : به شرطی این جابجایی بر روی تصویر اعمال می شود که در پنجره لایه ها (LAYERS) شی مورد نظر انتخاب و سپس اقدام به جابجایی نماییم.

پس متوجه شدید که برای جابجایی هر شی در سند بایستی حتما ابتدا آن شی را از پنجره لایه ها انتخاب و سپس اقدام به جابجایی نمایید.

5) حال می توانید فایل طراحی شده را ذخیره نمایید . عمل ذخیره سازی را که به یاد دارید ؟؟ در جلسه قبل در این خصوص صحبت شد. پس شما فایل را به پسوند PSD ذخیره نمایید تا بصورت لایه باز ذخیره شود و بعدا بتوانید تغییرات دلخواه را مجددا اعمال کنید.

تمرین : حال شما به جای یک عکس چندین عکس را در یک سند وارد کنید و اقدام به جابجایی نمایید تا به خوبی با این عمل آشنا شوید.

نکات مورد توجه : ممکن است در حین کار با این ابزار و درحین جابجا نمودن و کشیدن عکس در سند پنجره های سند و عکس جابجا شوند ! نگران نباشید کافیست بر روی پنجره مورد نظر کلیک کرده و به نوار بالا صفحه (دقیقا در زیر نوار مشخصات ابزار) منتقل نمایید تا در سر جای خود قرار گیرد.

—————————————————————————————————-

امیدوارم خسته نشده باشید، بنده سعی کردم به زبانی ساده و کاملا مرحله به مرحله توضیحات رو ارائه بدم. در جلسه بعدی به شناخت ابزار های دیگر انتخاب می پردازیم …

برای آشنایی و ارجاع به جلسات قبل و بعد این آموزش، اینجا کلیک کنید

درباره حسین رحیم پور

اینجانب حسین رحیم پور (رایـان گرافیــک) ، طــــراح گرافیک و فعــــال در تولیــد نرم افـــزارهای چند رسانه ای هستم ؛ امیدوارم بتونم در ارتقاء دانش شما دوستان علاقمند تاثیری هرچند اندک داشته باشم.

۸ دیدگاه

  1. سلام خدمت دست‌اندرکاران این سایت مفید، خصوصا قسمت آموزش فوتوشاپ!
    سئوالی داشتم اگر پاسخ دهید سپاسگذارتان خواهم بود: من وقتی با فوتوشاپ روی سند یا فایلی کار می کنم بعد کارم که تمام شد و نتیجه را سیو کردم همه چیز در مانیتور مطلوب، قشنگ و تکمیل است منتها وقتی این تصویر یا پوستر را در وبسایت خودم یا فیسبوک یا وبسایتی دیگر می گذارم شفافیت، ظرافت و تمیزی را که در مانیتور و فایل سیو شده در کامپیوترم دارد در اینجا اصلا ندارد. هم در قسمت تصاویر هم فونت‌ها یعنی اشکال کار من کجاست و برای رفع این مشکل چه کار باید بکنم؟ نمونه تصویر دارای اشکال را در لینک زیر می توانید مشاهده کنید:
    http://www.axgig.com/images/83680126403783079563.jpg

    • سلام دوست من ، خوش آمدید و ممنون از نظر شما.
      مشخصاتی رو که گفتید از جمله (کیفیت ، وضوح و … ) به سندی که شما در فتوشاپ ایجاد کرده اید بستگی داره .در جلسات گذشته توضیحاتی داده شده ، اینکه شما بتونید تنظیماتی رو هنگام ذخیره کردن فایل اعمال کنید بهتون کمک میکنه.عکس ضمیمه رو هم دیدم ، اما مشکل خاصی مشاهده نشد و حس میکنم فونت و رنگها همونی هستش که شما ایجاد کردید. فقط این نکته رو یگم شاید جایی که آپلود انجام میدید بصورت اتوماتیک فبلتری رو در سایت خودش برای کاهش حجم تصاویر و .. قرار داده باشه.لطفا توضیح بدید که با چه پسوندی ذخیره می کنید؟ مراحل کارتون بگیدتا بهتر کمکتون کنم

  2. سلام استاد من حسن رحیم پور هستم میخواستم فتوشاپ یاد بگیرم چیکار باید کنم میتونم حضوری خدمت برسم

    • حسین رحیم پور

      با سلام دوست من! آموزش ها بصورت مستمر و با سرفصل های مشخض و زبانی ساده و روان در سایت دیجیتال آرت برای شما عزیزان بارگذاری میشه و می تونید براحتی فتوشاپ رو فرا بگیرید. سوالی هم بود در خدمت شما هستم.

  3. سلام اگر صفحه ایجاد کرده باشیم ایا ابعاد ش بعد قابل ویرایش هست یا اجزایی وارد کردیم به چه صورت؟

    • حسین رحیم پور

      سلام دوست من! با عرض پوزش از دیرکرد پاسخ
      اگه درست منظور شما رو فهمیده باشم ، میخواین بعد اینکه صفحه ای رو ایجاد کردیدن سایزش رو تغییر بدید. بله شما میتونید با استفاده از کلیدهای ترکیبی Ctrl+Alt+I به مشخصات هر سند برید و تغییرات لازم رو اعمال کنید.

  4. سلام خستخه نباشید
    ممنون و سپاسگزار بخاطر زحماتتون.
    موففففففففففففففففففق باشید

  5. سلام
    واقعا خسته نباشید میگم بهتون
    انشاءالله همیشه موفق باشید.

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شدبخش های مورد نیاز علامت گذاری شده است *

*