درود برشما همراهان گرامی که آموزش های مربوط به گرافیک را از سایت هنر دیجیتال دنبال میکنید. امروز در خدمت شما هستم با یکی از اموزش های بسیار جذاب و کاربردی برنامه الیستریتر با عنوان آموزش تبدیل و رنگ آمیزی اثر طراحی به وکتور در برنامه Adobe Illustrator. امیدوارم تا انتهای این آموزش همراه من باشید و از مراحل تکمیلی این آموزش لذت ببرید.
با من همراه باشید با:
آموزش تبدیل و رنگ آمیزی اثر طراحی به وکتور در برنامه Adobe Illustrator
یکی از مزایای برنامه Adobe Illustrator ایجاد تصاویر گرافیکی بزرگ و بسیار دقیق وتمیز میباشد. اما شما برای کارهای گرافیکی خود گاهی نیاز خواهید داشت تا از تصاویر طراحی شده و شاید تا حدودی شلخته و بهم ریخته استفاده نمایید و یا طرح خود را به این صورت رنگ کنید!
در این آموزش قصد دارم به همراه شما در شش مرحله و توسط قابلیت Live Trace و Live Paint این برنامه و استفاده از رنگ های متنوع وچند براش به رنگ آمیزی یک اثر طراحی بپردازم. برای این آموزش من از تصویر طراحی شده زیر استفاده کرده ام.
مرحله اول :
برای شروع کار شما ابتدا باید تصویر طراحی شده مورد نظر خود را اسکن کرده و ذخیره نمایید. برای این کار ابتدا شروع به طراحی یک اثر زیبا با مداد بپردازید و پس از آماده شدن اثر مورد نظر خود اقدام به اسکن کردن این تصویر با رزولیشن 300dpi نمایید. این کار برای کیفیت تصویر و بزرگ شدن آن انجام میگیرد زیرا تصاویر بزرگ و با کیفیت جزییات بیشتری از طرح را در اختیار ما قرار میدهند در نهایت کاری زیباتر را خواهیم داشت.
مرحله دوم:
تصویر اسکن شده ممکن است دارای نواقص نوری در پس زمینه و یا جاهای دیگر آن باشد (تیره شدن پس زمینه) در این مرحله تصویر اسکن شده را توسط برنامه فتوشاپ باز کنید و و با فشردن کلید ترکیبی Ctrl+L پنجره Level باز خواهد شد و توسط گزینه های این پنجره اقدام به روشن نمودن زمینه طرح خود نمایید.
مرحله سوم:
در این مرحله شما باید تصویر طراحی شده را در برنامه Adobe Illustrator باز کنید. برای این کار ابتدا برنامه الیستریتر را باز کنید و از مسیر File->New یک داکیومنت جدید بوجود آورید. سپس به مسیر File->Place بروید و از پنجره باز شده طرح اسکن شده را پیدا کرده و با تایید نهایی این طرح را وارد برنامه کنید.
مرحله چهارم:
حالا ما میخواهیم از قابلیت Live Trace استفاده کنیم. برای این کار به مسیر
Object->Live Trace->Tracing Options بروید و تنظیمات زیر رادر پنجره Trace Option وارد کنید:
Mode: Black and White
Path Fitting: 1px
Minimum Area: 1px
Corner Angle: 2
Ignore White را تیک دار نمایید
نکته: معمولا برای رنگ آمیزی کردن یک اثر از این تنظیمات استفاده میشود اما شما میتوانید این گزینه ها را بنا به نیاز خود و شرایط تصویر تغییر دهید.
اگر خطوط طراحی شما نازک ویا کمرنگ هستند ممکن است در ادامه کار برای شما مشکل پیش بیاید و برنامه نتوانر خط ها را تشخیص داده و به هم بچسباند. برای حل این مشکل از گزینه Threshold در این پنجره استفاده کرده و مقدار آن را افزایش دهید. من در این آموزش مقدار گزینه را به 240 افزایش داده ام تا خطوط طراحی شده پررنگ تر و دارای جزییات بیشتری شوند.
پس از Trace کردن تصویر طراحی شده نوبت به Expand کردن آن میرسد. برای این کار از کنترل پنل بالای برنامه بر روی گزینه Expand کلیک کنید.
در این حالت مشاهده میکنید که دور تا دور خطوط تصویر توسط نقطه و خطوط آبی رنگ پوشیده شده و به حالت انتخاب شده تغییر میکنند، مانند تصویر زیر.
مرحله پنجم :
در این مرحله باید به رنگ آمیزی تصویر انتخاب شده بپردازیم. برای این کار ابتدا به مسیر
Object->Live Paint-> Make بروید و این گزینه را انتخاب نمایید. حالا به تصویر طراحی شده برگردید و ابزار Paint Bucket را انتخاب نمایید.( این کار با فشردن کلید K نیز امکان پذیر است)
زمانی که شما با ابزار Live Paint Bucket یا سطل رنگ زنده ، بر روی طرح خود حرکت کنید میبینید که قسمت هایی که زیر ابزار Live Paint Bucket قرار میگیرند با رنگ قرمز که دور تا دور آن را فرا خواهد گرفت انتخاب می شوند. حالا با کلیک بر روی قسمت مورد نظر و با رنگ مورد نظر اقدام به رنگ کردن آن نمایید.
در زمان نقاشی شما نیاز به تغییر رنگ برای رنگ آمیزی قسمت های مختلف طرح خود دارید. برای این کار از نوار ابزار سمت چپ برنامه بر روی گزینه Fill Box دبل کلیک کرده و از کادر رنگ باز شده اقدام به انتخاب رنگ متناسب با نیاز خود نمایید و با ابزار Live Paint Bucket از این رنگ برای رنگ آمیزی استفاده نمایید.
حال مشاهده خواهید کرد که پس از انجام مراحل بالا برای قسمت های مختلف طرح، میتوانید یک اثر رنگ آمیزی شده زیبا را ایجاد کنید.
مرحله ششم :
ابزاری که در طراحی یک اثر هنری به شما کمک خواهد کرد:
ابزار براش :
با استفاده از این ایزار میتوانید در اطراف و جاهای دلخواه از پس زمینه و یا طرحی که آن را رنگ نموده اید به رنگ آمیزی و ایجاد افکت های رنگی نمایید. برای استفاده از این ابزار بر روی شکل گزینه Paint Brush Tool در نوار ابزار سمت چپ برنامه کلیک کنید.
سپس به پنل بالای برنامه مراجعه کرده و بر روی کادر نواری مربوط به نوع براش ها کلیک کنید تا کادر آن باز شود. توجه داشته باشید که حالت های مختلف سبک براش انتخاب شده در این کادر نمایش داده میشوند و با کلیک بر روی براش مورد نیاز میتوانید آن را انتخاب نمایید.
اما برای چنین کارهای هنری ای از نوع براش ها با سبکهای مخصوصی باید استفاده نمایید. برای این کار بر روی گزینه Brush Libraries Menu کلیک کنید تا گزینه های آن در زیر نمایش داده شوند.
حال از بین گزینه های موجود سبک براش مورد نظر را انتخاب کنید تا پنجره آن باز شده و براش های مختلف این سبک نمایش داده شود.
اکنون با کلیک بر روی براش مورد نظر آن را در طراحی خود به کار ببرید.
نکته: با کلیک بر روی فلش های کوچک زیرین کادر براش میتوانید به دسته بندی سبک های دیگر براش رفته و در همین کادر آنها را ببینید.
تصویر نهایی ساخته شده من به صورت زیر میباشد:
امیدوارم از این آموزش نهایت بهره را برده باشید. تا آموزشی دیگر از نرم افزار الیستریتر که باز هم در خدمت شما دوستان عزیز خواهم بود، بدرود.
خیلی ممنون عالی بود فقط اگه بخواییم سایه روشن هم داشته باشیم در کارمون باید چیکار کنیم؟ من سعی کردم با براش این کارو بکنم ولی رنگ روی خطوط اصلیم و بک گراند پخش میشه و من نمیخوام این طور بشه …ممنون
سلام من این گزینه live Trac در ورژن آخر ایلستریتور پیدا نمی کنم تورو خدا زودتر بهم بگید
دمت گرم خیلی عالی بود
خدا پدر و مادرت را برایت نگه دارد
ممنون فقط مال من گزینه live trace نداره چکار کنم؟
سلام خسته نباشید
بخاطر زحماتتان بویژه تهه و ارائه این آموزش زیبا و ارزشمند از شما تشکر وقدردانی میکنم.
موفففففففففففففففففففففق باشید
دست شما درد نکنه خیلی ممنون عالی بود
ممنون که تجربیاتتون رو در اختیار همه قرار میدید. این پست
خیلی به من کمک کرد. پایدار و سربلند باشید